16.11.2011
Σεμινάριο από το Aegean Omiros College και το Μονορόδι για τον Αυτισμό

Το Aegean Omiros College, το Κολλέγιο του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΟΜΗΡΟΣ, σε συνεργασία με το Επιστημονικό Κέντρο Μονορόδι, διοργανώνει το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012 (11 π.μ.) σεμινάριο με θέμα «Αυτισμός». Στο σεμινάριο θα αναλυθούν οι έννοιες της Applied Behavioral Analysis (ΑΒΑ) με εισηγήτρια την κυρία Άννα Πλέσσα, M.Ed., BCBA, σχολική ψυχολόγο, αναλύτρια συμπεριφοράς, καθώς και η Νευροψυχολογία του Αυτισμού με εισηγητή τον κύριο Ιγνάτιο Καφαντάρη, παιδοψυχίατρο.

Το Aegean Omiros College, μέλος του Εκπαιδευτικού Οργανισμoύ ΟΜΗΡΟΣ που δραστηριοποιείται από το 1946 στον χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, είναι αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας. Η Σχολή Υγείας και Ανθρωπιστικών Επιστημών του Aegean Omiros College (Health & Human Sciences School) έχει ως αποστολή τη δημιουργία καταρτισμένων αποφοίτων εφοδιασμένων με κατάλληλα προσόντα που θα τους επιτρέψουν να διακρίνονται στον ευρύτερο κλάδο της Υγείας.

Οι συνεργασίες του Κολλεγίου με κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα και οργανισμούς διασφαλίζουν την παροχή σύγχρονων προγραμμάτων υψηλών απαιτήσεων στους σπουδαστές της Σχολής Υγείας και Ανθρωπιστικών Επιστημών σε προπτυχιακό (Bachelor) και μεταπτυχιακό επίπεδο (Master), ενώ είναι διαθέσιμα προγράμματα και με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Το Aegean Omiros College έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο Εργαστήριο Ψυχομετρικής-Νευροψυχολογικής Αξιολόγησης και Λογοθεραπευτικής και Κλινικής Παρατήρησης με στόχο την ολοκληρωμένη επιστημονική και επαγγελματική κατάρτιση των σπουδαστών.

Παράλληλα, στις κορυφαίες συνεργασίες του περιλαμβάνονται εκπαιδευτικά projects με μεγάλους Δήμους, καθώς και τα μεγαλύτερα Κέντρα Υγείας, Αποκατάστασης, Νοσοκομεία, Κλινικές και Φορείς με υψηλό φιλανθρωπικό έργο που λειτουργούν ως ΜΚΟ (π.χ. Φίλοι του Παιδιού, Φιλοκτήτης, κ.ά).


Σεμινάριο: Αυτισμός 
Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012, Ώρα: 11 π.μ. 
Aegean Omiros College - Βερανζέρου 3, Αθήνα 
Είσοδος Ελεύθερη