ΔΑΦ: τα επιμέρους φάσματα ελλειμμάτων και η Κοινωνική επικοινωνία

Διάρκεια 3,5 ώρες
Διεξαγωγή Online
Ώρες Διεξαγωγής 15/04/2018
10.00π.μ.-1.30μ.μ.
Κόστος Συμμετοχής 30 Ευρώ
Μέγιστος Αριθμός Συμμετεχόντων --


Παρουσιάζεται η εικόνα που έχουμε για το Φάσμα του Αυτισμού χάρη στις πιο πρόσφατες εξελίξεις στην κατανόηση αυτών των διαταραχών. Δίνονται ξεκάθαροι ορισμοί και περιγράφεται με σαφήνεια το κεντρικό έλλειμμα του αυτισμού στην κοινωνική επικοινωνία, η ακαμψία στη συμπεριφορά, η εκρηκτική επιδημιολογία του, οι απόψεις γύρω από τη νοσολογία του, στοιχεία από την γενετική και την οργανικότητά του, τα πρώιμα σημάδια του. Ειδική αναφορά γίνεται στο theory of mind και στη γλωσσική λειτουργία, καθώς και στις επιτελικές δυσλειτουργίες και στα κινητικά ελλείμματα, ως παράγοντες που συνοδεύουν τα κεντρικά ελλείμματα του αυτισμού. 

Βασικές Πληροφορίες

  • Όλες οι συναντήσεις θα γίνουν online με τη χρήση ειδικού προγράμματος για διδασκαλία εξ αποστάσεως, το οποίο επιτρέπει να μοιράζονται στους συμμετέχοντες τα απαραίτητα υλικά (διαφάνειες, ασκήσεις, τεστ, υλικό για μελέτη, βίντεο), με ευκολία στη χρήση για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τις τεχνολογίες υπολογιστών και internet.
  • Οι συμμετέχοντες δεν θα χρειαστεί να τροποποιήσουν το πρόγραμμά τους και να μετακινηθούν. Θα συμμετέχουν μέσα από την άνεση του σπιτιού ή του γραφείου τους.
  • Συνιστάται ο υπολογιστής σας να είναι συνδεμένος στο router με καλώδιο και όχι ασύρματα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.
  • Συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ακουστικά με μικρόφωνο (είναι πολύ φθηνός εξοπλισμός) και όχι το μικρόφωνο και τα ηχεία ενός laptop ή desktop.
  • Δεν μπορούν να συμμετέχουν πάνω από 25 άτομα.
  • Θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης σε όσους δεν κάνουν καμιά απουσία. Οι συμμετέχοντες πρέπει εξάλλου να διεκπεραιώσουν ομαδικές ή ατομικές εργασίες για να βεβαιωθεί η απόκτηση των νέων γνώσεων.
  • Τα μαθήματα περιέχουν περισσότερη συζήτηση και άσκηση σε σύγκριση με τα τυπικά σεμινάρια, για σωστή εμπέδωση και άμεση εφαρμογή των νέων γνώσεων.
  • Θα είμαστε διαθέσιμοι για όσους θέλουν να συμμετέχουν σε δοκιμαστική χρήση της πλατφόρμας πριν την έναρξη του κάθε κύκλου μαθημάτων, για να εξοικειωθούν με το περιβάλλον του μαθήματος. Θα λάβουν στο e-mail τους ειδοποίηση με οδηγίες πριν από την έναρξη του κύκλου μαθημάτων.

Δήλωση Συμμετοχής

Αποστολή
  •  

Πρόγραμμα σεμιναρίων