Επιτελική (Εκτελεστική) Δυσλειτουργία στον αυτισμό

Διάρκεια 3,5 ώρες
Διεξαγωγή Online
Ώρες Διεξαγωγής 03/06/2018
10.00π.μ.-1.30μ.μ.
Κόστος Συμμετοχής 30 Ευρώ
Μέγιστος Αριθμός Συμμετεχόντων --


Η επιτελική δυσλειτουργία στον αυτισμό αποκτά αυξανόμενη βαρύτητα για τους θεραπευτές. Έχουν αναπτυχθεί νέα αξιολογητικά εργαλεία και σταδιακά εξελίσσονται συμπεριφοριστικές τεχνικές διδασκαλίας επιτελικών δεξιοτήτων.
Πώς από τη θεωρία της Κεντρικής Συνοχής περάσαμε στο νέο και πολλά υποσχόμενο πεδίο των επιτελικών-εκτελεστικών ικανοτήτων, που αλλάζει μέρος των αντιλήψεών μας για το φάσμα του αυτισμού. Πώς η επιτελική δυσλειτουργία επιφέρει υπερδραστηριότητα, ελλειμματική προσοχή, δυσκολίες κατανόησης και εξαγωγής νοήματος, εμμονές, δυσκολίες σχεδιασμού και επίλυσης προβλημάτων, δυσκολίες αξιολόγησης και διαχείρισης χρόνου. Τι μπορούμε να κάνουμε σαν θεραπευτές. Πώς δουλεύουμε με μαθητές με αυτισμό, ενταγμένους στο γενικό σχολείο.

Βασικές Πληροφορίες
  • Όλες οι συναντήσεις θα γίνουν online με τη χρήση ειδικού προγράμματος για διδασκαλία εξ αποστάσεως, το οποίο επιτρέπει να μοιράζονται στους συμμετέχοντες τα απαραίτητα υλικά (διαφάνειες, ασκήσεις, τεστ, υλικό για μελέτη, βίντεο), με ευκολία στη χρήση για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τις τεχνολογίες υπολογιστών και internet.
  • Οι συμμετέχοντες δεν θα χρειαστεί να τροποποιήσουν το πρόγραμμά τους και να μετακινηθούν. Θα συμμετέχουν μέσα από την άνεση του σπιτιού ή του γραφείου τους.
  • Συνιστάται ο υπολογιστής σας να είναι συνδεμένος στο router με καλώδιο και όχι ασύρματα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.
  • Συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ακουστικά με μικρόφωνο (είναι πολύ φθηνός εξοπλισμός) και όχι το μικρόφωνο και τα ηχεία ενός laptop ή desktop.
  • Δεν μπορούν να συμμετέχουν πάνω από 25 άτομα.
  • Θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης σε όσους δεν κάνουν καμιά απουσία. Οι συμμετέχοντες πρέπει εξάλλου να διεκπεραιώσουν ομαδικές ή ατομικές εργασίες για να βεβαιωθεί η απόκτηση των νέων γνώσεων.
  • Τα μαθήματα περιέχουν περισσότερη συζήτηση και άσκηση σε σύγκριση με τα τυπικά σεμινάρια, για σωστή εμπέδωση και άμεση εφαρμογή των νέων γνώσεων.
  • Θα είμαστε διαθέσιμοι για όσους θέλουν να συμμετέχουν σε δοκιμαστική χρήση της πλατφόρμας πριν την έναρξη του κάθε κύκλου μαθημάτων, για να εξοικειωθούν με το περιβάλλον του μαθήματος. Θα λάβουν στο e-mail τους ειδοποίηση με οδηγίες πριν από την έναρξη του κύκλου μαθημάτων.

Δήλωση Συμμετοχής

Αποστολή
  •