Γλωσσική Εξέλιξη στο Φάσμα:Σημασιολογία, Πραγματολογία, λειτουργίες της γλώσσας

Διάρκεια 3,5 ώρες
Διεξαγωγή Online
Ώρες Διεξαγωγής 22/04/2018
10.00π.μ.-1.30μ.μ.
Κόστος Συμμετοχής 30 Ευρώ
Μέγιστος Αριθμός Συμμετεχόντων --


 Ένα εργαστήρι πάνω στους ικανότερους μαθητές με αυτισμό, που ασχολείται με έναν τομέα που απαιτεί εξαιρετικά μακροχρόνια δουλειά από τον λογοθεραπευτή. Θα συζητηθούν επίσης και προβλήματα που εμφανίζονται συν τω χρόνω στο κοινωνικό περιβάλλον του σχολείου με αφορμή γλωσσικά ελλείμματα.
Η ανάπτυξη αφηρημένου λεξιλογίου και πραγματολογίας (γλωσσικής και μη) έχει κεφαλαιώδη σημασία για την ανάπτυξη ψυχολογικής σκέψης (ΤοΜ) και την προαγωγή της κατανόησης των κοινωνικών περιστάσεων από τον μαθητή. Γι' αυτό θα σχολιάσουμε και μη γλωσσικές πτυχές της πραγματολογίας, που έχουν χαρακτηριστικότατα ελλείμματα στον αυτισμό και παίρνουν μέρος στη διαμόρφωση του κοινωνικο-επικοινωνιακού ελλείμματος.

Βασικές Πληροφορίες
  • Όλες οι συναντήσεις θα γίνουν online με τη χρήση ειδικού προγράμματος για διδασκαλία εξ αποστάσεως, το οποίο επιτρέπει να μοιράζονται στους συμμετέχοντες τα απαραίτητα υλικά (διαφάνειες, ασκήσεις, τεστ, υλικό για μελέτη, βίντεο), με ευκολία στη χρήση για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τις τεχνολογίες υπολογιστών και internet.
  • Οι συμμετέχοντες δεν θα χρειαστεί να τροποποιήσουν το πρόγραμμά τους και να μετακινηθούν. Θα συμμετέχουν μέσα από την άνεση του σπιτιού ή του γραφείου τους.
  • Συνιστάται ο υπολογιστής σας να είναι συνδεμένος στο router με καλώδιο και όχι ασύρματα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.
  • Συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ακουστικά με μικρόφωνο (είναι πολύ φθηνός εξοπλισμός) και όχι το μικρόφωνο και τα ηχεία ενός laptop ή desktop.
  • Δεν μπορούν να συμμετέχουν πάνω από 25 άτομα.
  • Θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης σε όσους δεν κάνουν καμιά απουσία. Οι συμμετέχοντες πρέπει εξάλλου να διεκπεραιώσουν ομαδικές ή ατομικές εργασίες για να βεβαιωθεί η απόκτηση των νέων γνώσεων.
  • Τα μαθήματα περιέχουν περισσότερη συζήτηση και άσκηση σε σύγκριση με τα τυπικά σεμινάρια, για σωστή εμπέδωση και άμεση εφαρμογή των νέων γνώσεων.
  • Θα είμαστε διαθέσιμοι για όσους θέλουν να συμμετέχουν σε δοκιμαστική χρήση της πλατφόρμας πριν την έναρξη του κάθε κύκλου μαθημάτων, για να εξοικειωθούν με το περιβάλλον του μαθήματος. Θα λάβουν στο e-mail τους ειδοποίηση με οδηγίες πριν από την έναρξη του κύκλου μαθημάτων.

Δήλωση Συμμετοχής

Αποστολή
  •  

Πρόγραμμα σεμιναρίων