Γονείς, θεραπευτές, κίνδυνοι εξουθένωσης

Διάρκεια 3,5 ώρες
Διεξαγωγή Online
Ώρες Διεξαγωγής 01/07/2018    10.00π.μ.-1.30μ.μ.
Κόστος Συμμετοχής 30 Ευρώ
Μέγιστος Αριθμός Συμμετεχόντων --


Κάποιοι γονείς αποδεικνύονται 'δύσκολοι' συνεργάτες. Παράγοντες που μπορεί να δυσκολέψουν τη συνεργασία του υπεύθυνου ενός προγράμματος με την οικογένεια, είναι: οι προσωπικότητες των δύο μερών, η συναισθηματική δομή του γονέα, ο τρόπος που επεξεργάστηκε το πένθος της διάγνωσης, τα σφάλματα στοχοθεσίας για το αυτιστικό παιδί του, οι ριψοκίνδυνες προβλέψεις προόδου, το αίσθημα ασφάλειας που εμπνέει ο υπεύθυνος προγράμματος, οι μη λογικές προσδοκίες του γονέα, η εξάντληση από τη συμβίωση με ένα δύσκολο παιδί κ.ά. Η συνειδητή στάση των θεραπευτών έναντι αυτών των προβλημάτων είναι σημαντική, καθώς οι επανειλημμένες αποτυχίες συνεργασίας μπορούν να οδηγήσουν σε συναισθηματική εξάντληση τους ίδιους, όπως και τους γονείς. Όταν αυτό συμβεί, η οικογένεια ουσιαστικά περνά στον έλεγχο του παιδιού (μικρού ή μεγάλου), αναζητά στήριξη μόνο τύπου ανακούφισης (respite) και αποσύρεται κοινωνικά χάνοντας όλες τις προηγούμενες δραστηριότητές και προσδοκίες της, όχι μόνο για το παιδί αλλά και για την προσωπική ζωή των γονέων.


Βασικές Πληροφορίες
  • Όλες οι συναντήσεις θα γίνουν online με τη χρήση ειδικού προγράμματος για διδασκαλία εξ αποστάσεως, το οποίο επιτρέπει να μοιράζονται στους συμμετέχοντες τα απαραίτητα υλικά (διαφάνειες, ασκήσεις, τεστ, υλικό για μελέτη, βίντεο), με ευκολία στη χρήση για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τις τεχνολογίες υπολογιστών και internet.
  • Οι συμμετέχοντες δεν θα χρειαστεί να τροποποιήσουν το πρόγραμμά τους και να μετακινηθούν. Θα συμμετέχουν μέσα από την άνεση του σπιτιού ή του γραφείου τους.
  • Συνιστάται ο υπολογιστής σας να είναι συνδεμένος στο router με καλώδιο και όχι ασύρματα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.
  • Συνιστάται να χρησιμοποιήσετε ακουστικά με μικρόφωνο (είναι πολύ φθηνός εξοπλισμός) και όχι το μικρόφωνο και τα ηχεία ενός laptop ή desktop.
  • Δεν μπορούν να συμμετέχουν πάνω από 25 άτομα.
  • Θα χορηγηθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης σε όσους δεν κάνουν καμιά απουσία. Οι συμμετέχοντες πρέπει εξάλλου να διεκπεραιώσουν ομαδικές ή ατομικές εργασίες για να βεβαιωθεί η απόκτηση των νέων γνώσεων.
  • Τα μαθήματα περιέχουν περισσότερη συζήτηση και άσκηση σε σύγκριση με τα τυπικά σεμινάρια, για σωστή εμπέδωση και άμεση εφαρμογή των νέων γνώσεων.
  • Θα είμαστε διαθέσιμοι για όσους θέλουν να συμμετέχουν σε δοκιμαστική χρήση της πλατφόρμας πριν την έναρξη του κάθε κύκλου μαθημάτων, για να εξοικειωθούν με το περιβάλλον του μαθήματος. Θα λάβουν στο e-mail τους ειδοποίηση με οδηγίες πριν από την έναρξη του κύκλου μαθημάτων.

Δήλωση Συμμετοχής

Αποστολή
  •