Υπηρεσίες

Στη φιλοσοφία μας, μετά την διάγνωση η αξιολόγηση είναι το Α και το Ω για τις θεραπευτικές και εκπαιδευτικές επιλογές που θα ακολουθήσουν.

Έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να επιλέξουμε υπηρεσίες, που τεκμηριώνονται όσο γίνεται καλύτερα από την τρέχουσα βιβλιογραφία, και οι οποίες προσανατολίζονται στις κυριότερες ανάγκες ποιότητας ζωής κάθε ξεχωριστού παιδιού και οικογένειας. Γι’ αυτό επιλέξαμε να βασιστούμε στα πιο μοντέρνα εργαλεία ABA.

Μέσα από την πολυετή εμπειρία μας, και έχοντας σαν μοντέλο πρότυπα κέντρα αυτισμού σε Αυστραλία, Καναδά, ΗΠΑ, Ευρώπη και Μ. Βρετανία, ξέρουμε πια πως δεν μπορεί ένα άτομο με ΔΦA (διαταραχή του φάσματος του αυτισμού) να δουλευτεί παρά μόνο μέσα σε ομάδα συμμαθητών και σε πραγματικές συνθήκες, βγαίνοντας επιπλέον έξω στην κοινότητα. Τις ίδιες αρχές τηρούμε και για τους μαθητές μας με ΔΕΠΥ.

Σε ατομικές συνεδρίες δουλεύουμε μόνο όταν υπάρχει ειδική ανάγκη για κάποια μεταβατική φάση, πάλι όμως μακριά από 45-λεπτες παραδοσιακές θεραπείες.

Εξελίσσουμε συστηματικά και συνεχώς τις υπηρεσίες μας βάσει δεδομένων, τα οποία προκύπτουν από το ABLLS, από τις συνεδρίες των μαθητών και από τη ραγδαία παραγωγή γνώσης της σύγχρονης νευροεπιστήμης. Αυτά τα δεδομένα τα συνδυάζουμε με τα καλύτερα ABA-εργαλεία σχεδιασμού της παρέμβασης (Ziggurat, PBSP).

Είμαστε στη διάθεση των γονέων για να συζητήσουμε προσωπικά μαζί τους οποιεσδήποτε ανάγκες και ανησυχίες τους και να μοιραστούμε το σκεπτικό μας για το πρόγραμμα του παιδιού τους.
 • Διάγνωση & ΑξιολόγησηΤο Μονορόδι παρέχει υπηρεσίες αναπτυξιακής αξιολόγησης παιδιών και εφήβων στους τομείς: συμπεριφορά, κοινωνική επικοινωνία και δεξιότητες, γλωσσική εξέλιξη, οργάνωση και συγκέντρωση, σκέψη, μάθηση, δραστηριότητα.
  περισσότερα..
 • Εντατικό Πρόγραμμα για τον Αυτισμό ABA/VBΟι έρευνες έχουν κατ’ επανάληψη δείξει ότι ακόμη και οι πρωιμότερες παρεμβάσεις για τον αυτισμό θα πρέπει να έχουν διάρκεια 15-20 ώρες την εβδομάδα για να επηρεάσουν θετικά την εξέλιξη και τον δείκτη νοημοσύνης του παιδιού.
  περισσότερα..
 • Κοινωνικά προγράμματα για Asperger & ΔΕΠ-ΥΔιαθέτουμε ξεχωριστά τμήματα, που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους με κάποια διαταραχή του φάσματος του αυτισμού υψηλής λειτουργικότητας (ΥΛΑ, Asperger) ή με ΔΕΠ-Υ.
  περισσότερα..
 • Πρόγραμμα ΣυμπεριφοράςΣτόχος του Προγράμματος Συμπεριφοράς ABA είναι να μπορεί η οικογένεια μακροπρόθεσμα να συμβιώνει με το παιδί/έφηβο/νεαρό μέλος της, με λιγότερο άγχος και μεγαλύτερη ανεξαρτησία.
  περισσότερα..
 • Summer SchoolsΔίνονται ευκαιρίες για αλληλεπίδραση σε πραγματικές συνθήκες συνύπαρξης με παιδιά, για την προαγωγή της κοινωνικής ένταξης.
  περισσότερα..
 • Ατομικές ΣυνεδρίεςΌταν οι ατομικές ιδιαιτερότητες του μαθητή με αυτισμό επιβάλλουν να δουλέψουμε μαζί του σε περιβάλλον ατομικής συνεδρίας
  περισσότερα..
 • Συνοδεία/ΣχολείοΗ παρουσία του συνοδού πρέπει να είναι διακριτική και τεχνικά άψογη, ώστε να κρατά το παιδί εντός της διαδικασίας του μαθήματος, να το οργανώνει και να το παροτρύνει.
  περισσότερα..
 • ΜελέτηΈναρξη θερινών, προπαρασκευαστικών τμημάτων μηνιαίας διάρκειας για μαθητές Δημοτικού- Γυμνασίου- Λυκείου που περιλαμβάνουν όλο το εύρος των σχολικών μαθημάτων.
  περισσότερα..
 • Πολιτική τιμώνΟι τιμές μας είναι σταθερές από το 2007.
  περισσότερα..

Περιστατικά

Μέθοδοι

 • Evidence-Based Practice (EBP)Εξελίσσουμε συστηματικά και συνεχώς τις υπηρεσίες μας βάσει δεδομένων, τα οποία προκύπτουν από την εφαρμογή τους και από τη ραγδαία παραγωγή γνώσης της σύγχρονης νευροεπιστήμης και των επιστημών συμπεριφοράς.
  περισσότερα..
 • ABAΗ Ανάλυση και Θεραπεία συμπεριφοράς είναι μια έγκυρη και τεκμηριωμένη προσέγγιση, που μετά την αξιολόγηση της συμπεριφοράς προχωρά στη συμπεριφορική παρέμβαση.
  περισσότερα..
 • EIBIΤα τελευταία χρόνια εμφανίζονται συνεχώς μελέτες για τα ολοκληρωμένα προγράμματα για μικρά νήπια. Αν και μεθοδολογικά οι μελέτες αυτές δεν είναι ακόμα απόλυτα επαρκείς, το Εθνικό Κέντρο για τον Αυτισμό (NAC) έχει χαρακτηρίσει αυτά τα προγράμματα ως «τεκμηριωμένα» (established treatment).
  περισσότερα..
 • FBA & FA, PBSPΗ Λειτουργική Αξιολόγηση Συμπεριφοράς και η Λειτουργική Ανάλυση είναι δυο διαδικασίες ανάλυσης και επίλυσης προβλημάτων για να αντιμετωπίσουμε κάποια προβληματική συμπεριφορά.
  περισσότερα..
 • Verbal Behaviour/PECSΣτην εφαρμογή τού PECS χρησιμοποιείται μια θετική προσέγγιση της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς (ABA) για να μάθει το παιδί να επικοινωνεί μέσω ανταλλαγής εικόνας.
  περισσότερα..
 • Eιδικά εργαλείαΓια την ένταξη των παιδιών μας στο σχολείο και στην κοινωνία
  περισσότερα..
 • CBT & MentoringΟι τεχνικές CBT (Γνωστική-Συμπεριφοριστική Θεραπεία) είναι οι καλύτερα τεκμηριωμένες στην ψυχοθεραπεία, ενώ το καλύτερο πλαίσιο μέσα στο οποίο θα προσφέρουμε υποστήριξη σε έναν έφηβο ή μετέφηβο συχνά είναι το λεγόμενο mentoring.
  περισσότερα..
 • Biobehavioral treatmentΗ λειτουργική ανάλυση (FA) μπορεί να αποκαλύψει τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ νευροψυχολογικών και βιολογικών διεργασιών, καθώς και να μας δείξει τη δράση διαφόρων φαρμάκων βάσει συμπεριφορικών δεδομένων.
  περισσότερα..
 • ΓονείςΟι γονείς των παιδιών με ΔΑΦ κατά κανόνα έχουν περάσει μέσα από ιδιαίτερα δύσκολες διαδικασίες (ανακάλυψη διάγνωσης, κατάθλιψη, άγχος, κούραση, απογοήτευση, οικονομική πίεση), κι αυτό μπορεί να επηρεάσει αποφασιστικά τη συνεργασία τους με τους θεραπευτές.
  περισσότερα..