Κοινωνικά προγράμματα για Asperger & ΔΕΠ-Υ

Αποστολή μας είναι να οπλίσουμε τα παιδιά και τους εφήβους με:
• Δεξιότητες επικοινωνίας και συναλλαγής με τους γύρω τους
• Δεξιότητες να ανήκουν σε μια ομάδα, όπως η παρέα ή η σχολική τάξη
• Δεξιότητες κοινότητας, δηλαδή έξω από το σπίτι
• Δεξιότητες μάθησης και μελέτης
• Δεξιότητες να έχουν μια θετική αντίληψη για τις διαφορές τους από τους άλλους

Πιο συγκεκριμένα:
* Ανάπτυξη κοινωνικών δεξιοτήτων σε πραγματικές συνθήκες
* Βελτίωση οργάνωσης και συγκέντρωσης
* Ανάπτυξη λεξιλογίου και πραγματολογίας, έκφρασης και διήγησης
* Ανάπτυξη ηλικιακά απαιτούμενου παιχνιδιού και έλεγχος της παρορμητικότητας
* Ανάπτυξη ψυχολογικής και κοινωνικής σκέψης
* Ανάπτυξη αυτοεκτίμησης και θετικής αυτοεικόνας
* Mentoring εφήβων
* Συμβουλευτική γονέων
* Ψυχοεκπαίδευση γονέων
* Παιδοψυχιατρική παρακολούθηση
* ένα ζεστό περιβάλλον στην εξελισσόμενη προσπάθειά μας να βρούμε κοινούς στόχους για το άτομο με ΔΑΦ ή ΔΕΠ-Υ

Και όπου χρειάζεται, φροντίζουμε για:
* Σχολική ετοιμότητα
* Ανάπτυξη μαθηματικών ικανοτήτων, διαχείρισης χρημάτων και χρόνου
* Συνοδεία στο σχολείο
* Προγράμματα διαχείρισης συμπεριφοράς
Προαιρετικά:
* εκπαίδευση γονέων για την μελέτη του παιδιού στο σπίτι

Εκπαιδεύουμε τα παιδιά και τους εφήβους με σύνδρομο Asperger και ΔΕΠΥ έτσι ώστε να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, και να τις δουλέψουν και να τις εξασκήσουν μέσα σε πραγματικές συνθήκες.

Για τα παιδιά με ΔΕΠ-Υ, είμαστε ένας επιστημονικός χώρος υψηλής ποιότητας που ξέρει να δουλεύει με τα παιδιά, με στόχο να πετύχουν περισσότερα στο σχολείο (μάθηση) και στη ζωή (κοινωνική συμπεριφορά).

Εξειδικευόμαστε στα θέματα Μάθησης και Σχολείου και στην εκπαίδευση παιδιών με Ελλειμματική Προσοχή/Υπερκινητικότητα, καθώς σήμερα οι απαιτήσεις της εκπαίδευσης φέρνουν πολύ συχνά τα παιδιά σε δύσκολη θέση. Καθώς επίσης τα παιδιά αυτά τείνουν να παρουσιάζουν δύσκολα προβλήματα κοινωνικής συμπεριφοράς, θεωρούμε σημαντικό να στηρίζουμε την οικογένεια βήμα-βήμα σε όποιους χειρισμούς χρειάζεται να γίνουν.

Γι' αυτό τα προγράμματά μας επικεντρώνονται σε ψυχοπαιδαγωγικές και εργοθεραπευτικές προσεγγίσεις, που στοχεύουν στην ανάπτυξη των εγκεφαλικών Επιτελικών Λειτουργιών (executive functioning), που αποτελούν ένα σημείο-κλειδί στη συμπτωματολογία της ΔΕΠ-Υ.

Αν το παιδί σας, νήπιο ή μαθητής με σύνδρομο Asperger ή ΔΕΠΥ, αντιμετωπίζει κάποιο από τα παραπάνω θέματα, θα προχωρήσουμε μαζί του και μαζί σας στην ανάπτυξη αυτών των τομέων.
Οι γονείς παρακολουθούν τα προγράμματα του παιδιού τους και συζητάνε με τους ειδικούς τους στόχους που θεωρούν οι ίδιοι σημαντικούς. Παρέχουμε δωρεάν Σχολή Γονέων με μηνιαίες συναντήσεις και ειδική θεματολογία που έχει άμεση σχέση με τις ανάγκες των οικογενειών.

Αναζητάμε από κοινού τον καλύτερο τρόπο σχολικής ένταξης (κατάλληλο σχολείο, κατάλληλη τάξη, συνοδεία). Προσπαθούμε να ρίξουμε γέφυρες με τα σχολεία, για να έχουμε μια σφαιρική συνεργασία στη σωστή υποστήριξη των παιδιών.

Υπηρεσίες

 • Διάγνωση & ΑξιολόγησηΤο Μονορόδι παρέχει υπηρεσίες αναπτυξιακής αξιολόγησης παιδιών και εφήβων στους τομείς: συμπεριφορά, κοινωνική επικοινωνία και δεξιότητες, γλωσσική εξέλιξη, οργάνωση και συγκέντρωση, σκέψη, μάθηση, δραστηριότητα.
  περισσότερα..
 • Εντατικό Πρόγραμμα για τον Αυτισμό ABA/VBΟι έρευνες έχουν κατ’ επανάληψη δείξει ότι ακόμη και οι πρωιμότερες παρεμβάσεις για τον αυτισμό θα πρέπει να έχουν διάρκεια 15-20 ώρες την εβδομάδα για να επηρεάσουν θετικά την εξέλιξη και τον δείκτη νοημοσύνης του παιδιού.
  περισσότερα..
 • Πρόγραμμα ΣυμπεριφοράςΣτόχος του Προγράμματος Συμπεριφοράς ABA είναι να μπορεί η οικογένεια μακροπρόθεσμα να συμβιώνει με το παιδί/έφηβο/νεαρό μέλος της, με λιγότερο άγχος και μεγαλύτερη ανεξαρτησία.
  περισσότερα..
 • Summer SchoolsΔίνονται ευκαιρίες για αλληλεπίδραση σε πραγματικές συνθήκες συνύπαρξης με παιδιά, για την προαγωγή της κοινωνικής ένταξης.
  περισσότερα..
 • Ατομικές ΣυνεδρίεςΌταν οι ατομικές ιδιαιτερότητες του μαθητή με αυτισμό επιβάλλουν να δουλέψουμε μαζί του σε περιβάλλον ατομικής συνεδρίας
  περισσότερα..
 • Συνοδεία/ΣχολείοΗ παρουσία του συνοδού πρέπει να είναι διακριτική και τεχνικά άψογη, ώστε να κρατά το παιδί εντός της διαδικασίας του μαθήματος, να το οργανώνει και να το παροτρύνει.
  περισσότερα..
 • ΜελέτηΈναρξη θερινών, προπαρασκευαστικών τμημάτων μηνιαίας διάρκειας για μαθητές Δημοτικού- Γυμνασίου- Λυκείου που περιλαμβάνουν όλο το εύρος των σχολικών μαθημάτων.
  περισσότερα..
 • Πολιτική τιμώνΟι τιμές μας είναι σταθερές από το 2007.
  περισσότερα..