Μελέτη

Καλοκαιρινά μαθήματα στο «Μονορόδι»!!!
 
Έναρξη θερινών, προπαρασκευαστικών τμημάτων μηνιαίας διάρκειας για μαθητές Δημοτικού- Γυμνασίου- Λυκείου που περιλαμβάνουν όλο το εύρος των σχολικών μαθημάτων.
 
 Με δεδομένη την αναγκαιότητα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών κατά τη διάρκεια των πολυήμερων, καλοκαιρινών διακοπών τους, αλλά και της κάλυψης των όποιων διαπιστωμένων μαθησιακών κενών τους, το «Μονορόδι» παρεμβαίνει αποτελεσματικά, έχοντας δημιουργήσει τα ανάλογα τμήματα μάθησης.
 Στη βάση αυτών των αξόνων, αλλά με προεξάρχοντα στόχο την προετοιμασία για το επικείμενο σχολικό έτος, έχει σχεδιαστεί ένα εξαιρετικά προσοδοφόρο πλάνο διδασκαλίας από εξειδικευμένη-γνωσιακά και επαγγελματικά- ομάδα εκπαιδευτικών.
Σχηματικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
·       Κάλυψη των αδυναμιών των μαθητών σε επίπεδο ύλης προηγούμενων τάξεων, οι οποίες θα εντοπιστούν από ανάλογες διαγνωστικές δοκιμασίες, ενδελεχείς συζητήσεις με τους ίδιους και τους γονείς, καθώς και ενημέρωση για τους βαθμούς επίδοσης στις προηγούμενες τάξεις.
·       Κάλυψη περί του ¼ της διδακτέας ύλης που αφορά στην επόμενη σχολική χρονιά. Είναι αποδεδειγμένο πως, όταν ο μαθητής βρίσκεται ένα βήμα μπροστά στην ύλη, θωρακίζεται η αυτοπεποίθησή του και πραγματοποιείται δυναμική έναρξη στο σχολείο.
·       Διαδικασίες προσομοίωσης (γραπτές ή προφορικές) στη βάση των σχολικών κριτηρίων και σχολικών εγχειριδίων.
·       Καθιέρωση ημέρας φιλαναγνωσίας και συλλογικού διαβάσματος εξωσχολικών, λογοτεχνικών βιβλίων και ανάθεση παρουσίασής τους από τους ίδιους τους μαθητές.
·       Επαναπροσδιορισμός του ρόλου του μαθητή μέσα από υπενθύμιση βασικών λειτουργιών, όπως οργάνωσης της σχολικής τσάντας, συμμετοχής στην τάξη, διαχείρισης δύσκολων μαθησιακών αιτημάτων.
·       Καταγραφή των επιδόσεων του μαθητή και σχεδιασμός νέων εκπαιδευτικών κόμβων στη βάση της εξέλιξης των δυνατοτήτων του μαθητή, αλλά και της διαχείρισης των ελλειμμάτων του.  
Η παραπάνω εκπαιδευτική στοχοθεσία για μηνιαίο, θερινό πρόγραμμα σχολικών μαθημάτων κινείται στα πλαίσια της λογικής CTY (Center for Talented Youth), η οποία δείχνει να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των μαθητών.

Τα μαθήματα πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του «Μονορόδι» και αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούλιο. Για δήλωση συμμετοχής του παιδιού σας στο πρόγραμμα ή για οποιαδήποτε πληροφορία, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία. Συνδιαμορφώνουμε μαζί σας τις ημέρες και τις ώρες παρακολούθησης των μαθημάτων.

Υπηρεσίες

 • Διάγνωση & ΑξιολόγησηΤο Μονορόδι παρέχει υπηρεσίες αναπτυξιακής αξιολόγησης παιδιών και εφήβων στους τομείς: συμπεριφορά, κοινωνική επικοινωνία και δεξιότητες, γλωσσική εξέλιξη, οργάνωση και συγκέντρωση, σκέψη, μάθηση, δραστηριότητα.
  περισσότερα..
 • Εντατικό Πρόγραμμα για τον Αυτισμό ABA/VBΟι έρευνες έχουν κατ’ επανάληψη δείξει ότι ακόμη και οι πρωιμότερες παρεμβάσεις για τον αυτισμό θα πρέπει να έχουν διάρκεια 15-20 ώρες την εβδομάδα για να επηρεάσουν θετικά την εξέλιξη και τον δείκτη νοημοσύνης του παιδιού.
  περισσότερα..
 • Κοινωνικά προγράμματα για Asperger & ΔΕΠ-ΥΔιαθέτουμε ξεχωριστά τμήματα, που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους με κάποια διαταραχή του φάσματος του αυτισμού υψηλής λειτουργικότητας (ΥΛΑ, Asperger) ή με ΔΕΠ-Υ.
  περισσότερα..
 • Πρόγραμμα ΣυμπεριφοράςΣτόχος του Προγράμματος Συμπεριφοράς ABA είναι να μπορεί η οικογένεια μακροπρόθεσμα να συμβιώνει με το παιδί/έφηβο/νεαρό μέλος της, με λιγότερο άγχος και μεγαλύτερη ανεξαρτησία.
  περισσότερα..
 • Summer SchoolsΔίνονται ευκαιρίες για αλληλεπίδραση σε πραγματικές συνθήκες συνύπαρξης με παιδιά, για την προαγωγή της κοινωνικής ένταξης.
  περισσότερα..
 • Ατομικές ΣυνεδρίεςΌταν οι ατομικές ιδιαιτερότητες του μαθητή με αυτισμό επιβάλλουν να δουλέψουμε μαζί του σε περιβάλλον ατομικής συνεδρίας
  περισσότερα..
 • Συνοδεία/ΣχολείοΗ παρουσία του συνοδού πρέπει να είναι διακριτική και τεχνικά άψογη, ώστε να κρατά το παιδί εντός της διαδικασίας του μαθήματος, να το οργανώνει και να το παροτρύνει.
  περισσότερα..
 • Πολιτική τιμώνΟι τιμές μας είναι σταθερές από το 2007.
  περισσότερα..